Украинската армия набира мощ с бойна техника от Германия.Германия ще увеличи

...
Украинската армия набира мощ с бойна техника от Германия.Германия ще увеличи
Коментари Харесай

Германия въоръжава Украйна със зенитни ракети Стрела

Украинската войска набира мощност с бойна техника от Германия.

Германия ще усили доставките на оръжия за Украйна вследствие на съветската инвазия. След първата пратка, която към този момент е на фронта, ще изпрати 2700 зенитни ракети. Това е оповестил държавен източник, представен от Агенция Франс Прес, съобщи Банкер.

Одобрената втора доставка включва комплекси „ Стрела “ руско произвеждане, които преди този момент са били на въоръжение в армията на Източна Германия.

Първата пратка оръжия от Германия е включвала 1000 противотанкови и 500 американски зенитни ракети „ Стингър “.

По думите на канцлера Олаф Шолц съветската инвазия в Украйна съставлява „ преломна точка в историята “. Тя е принудила Германия да премисли целите си. Като за начало Шолц даде обещание 100 милиарда евро в допълнение за подсилване на немските въоръжени сили.

Освен това Берлин утвърди доставката на оръжия немско произвеждане за Украйна през трети страни, в това число 400 противотанкови гранатомета, изпратени от Нидерландия.

Тези дейности са сериозен поврат в дългогодишната политика на Германия, която се придържаше към правилото да не изпраща оръжия в зони на спор – позиция, дължаща се на чувството за виновност поради Втората международна война.
Преди ескалацията на спора Германия бе дала обещание на Украйна само каски и полева болница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР